Insomnia (2002)

Filmin ismi uyuyamama hastalığından gelir.Al Pacino'da filmde Alaska'ya bir genç kızın cinayeti üzerine olayı çözmeye gider.İlk olarak genç kızın erkek arkadaşından şüphelenilir,usta dedektif erkek arkadaşın suçsuz olduğuna inanır.Deliller Walter Finch adlı yazarı şüpheli göstermeye yetmektedir,ancak onu yakalamak kolay olmayacaktır.Yakalama girişimleri kaçan kovalanır şeklinde geçer.İlk denemede Finch yemlenmeye çalışılır,ufak bir aksilik sonrası Finch durumu farkeder ve kovalama başlar.Sisli bir mekanda kovalama sürerken,Al Pacino(Dormer) yanlışlıkla? ortağı Hap'i vurur.Bir gün öncesi ise Hap,Dormer'ın menfaatine ters düşecek bir anlaşma yapacağını açıklamış ve araları açılmıştır.Hap'i bilerek mi vurdu bilmeden mi analamak güçtür.Bu olaydan sonra Finch'in Will'e Will'inde Finch'e ihtiyacı vardır.Ya ikiside birbirini koruyacak yada kurulu düzen değişecektir.Dormer film boyunca uyuyamamaktadır.Hakeza havada hiç kararmamakta...
Al Pacino'nun tarzı her performansında olduğu gibi devam etmekte.Hilary Swank ve Robin Williams'da filmde üstüne düşeni yapanlardan.Film ayrıca Chris Nolan'ın ilk büyük bütçeli Hollywood yapımı.

2 yorum:

Confeng dedi ki...

Al Pacino ve Hilary Swank tek başlarına yetermiş filme Robin Williams kelimenin tam anlamıyla üstüne kaymak olmuş. Kadro süper, en kısa zamanda izlemek lazım.(film çıkalı 7 sene olduysa da.)

B. dedi ki...

çıkalı 50-60... sene olan bazı filmleride daha yeni izliyoruz,önemi yok 3ün 5in :)

Önizleme