L'immortel (2010)

L'immortel (22 Bullets) Türkçesiyle Ölümsüz,Marsilya'lı bir mafya üyesinin 3 yıl süren emekliliğine verdiği kısa arayı anlatıyor. Bu isim Charly Mattei,onu canlandıran ise Jean Reno. Mattei tam bir profesyonel ve başarılı bir geçmişi var. Ailesiyle birlikte huzurla geçirdiği 3 yılın ardından saldırıya uğrar. Vücudundan filme de İngilizce ismini veren 22 mermi çıkartılır Mattei ölmez,bir nevi efsane geri döner ve Marsilya'da önce ailesini sonra kendisini korumak için taş üstünde taş bırakmaz. Suç,aksiyon,dram... Mafya filmlerini en iyi şekile sokabilen ögeler. 
Genelde Fransız filmlerinden pek hoşlanmadığımı daha önce belirtmiştim ama yılda 1-2 kez seçtiğim güzel yapımlar gibi bu da hoşuma gitti. Jean Reno faktörü de var tabii ki. 

Filmde,her ne konumda olursa olsun bir babanın evladı için neler yapabileceği ve hayatı tehlikeye girenlerin tetiği çekmekte tereddüt etmediği gerçekleri yüzünüze güzel bir şekilde vuruluyor. Jean Reno'nun Leon'u da az biraz hatırlatan performansının yanı sıra polis Marie Goldman rolüyle Marina Fois, Mattei'nin sözde dostu özde düşmanı Tony Zaccia rolüyle Kad Merad, Mattei'nin oğlu rolündeki Max Baissette de Malglaive'i de beğenmiş bulunmaktayım. Adı gibi filmografisi olsun diyeyim ufaklığın.
Aile,Mafya,Polis üçgeninde geçen ve yaşanmış bir olaydan esinlenilen bu film izlenilmeye değer,bir takım gereksiz sahneleri olsa bile...

0 yorum:

Önizleme