Hitman (2007)

Yazamadığım süre içerisinde izlediğim filmlerden seçmece olarak inceleme yapabilirim ilerleyen zamanlarda,şimdi ise son filmle başlayalım.Oyundan uyarlanan bir film adından da hatırlayabileceğimiz üzere. Bir aralar oyunu sıklıkla oynanırdı,ancak o zamanlar ilgilenmediğimi söylemeliyim.Bu açıdan film oyunla aynı mı,yoksa farklı bir çizgi mi çizilmiş bilemiyorum ama filmin beklediğimden iyi olduğunu belirtmek isterim.
Londra-Rusya-İstanbul üçgeninde geçiyor aksiyon,küçük bir payı da olsa aralarına Nijeryayı da ekleyebiliriz. Filmin başında Hitman'in (Hitmanlerin diyelim) nasıl yetiştirildikleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz ufakta olsa.Kafaları kazınmış bu yaşlar, sadece bu iş için eğiliyor.Bazı yapıtlarda olduğu gibi duyguları ve insanlığı elinden alınmış,seri üretimden çıkma robot tarzında değiller tabii ki.
Rusya Devlet Başkanı odak noktası filmimizde.Aynı zamanda kahramanımız #47 diğerleri tarafından tuzağa düşürülüp bitirilmeye çalışılıyor.İnterpol-ABD ve Rusya arasında çeşitli politik ve gizli oyunlar oynanmakta. #47 görevini kusursuzca yerine getirmek ve halkaları birbirine eksizsiz geçirmek zorunda. "İyi bir insan adam öldürmeye nasıl karar verir?" sorusuyla başlayıp o soruyla bitiyor aksiyon.Cevabı ise zaten verilmiş durumda...
Oyunculara geçelim.Hitman#47 rolü Timothy Olyphant'ta.İyi bi seçim gibi gözükmekte,üstüne düşeni yapmış ve iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim.Olga Kurylenko(Nika) ise filmdeki rolü için biçilmiş kaftan.Max Payne(Natasha Sax) ve Quantum of Solace(Camille) filmlerinde ki perfomanslarından hatırlayacağımız üzere.Özellikle Natasha Sax ile Nika Boronina arasında pek bir fark yok.Yatakta reddedilme sahnelerine kadar.Abartmamak gerekir o ayrı. Dougray Scott ve özellikle Robert Knepper(Prison Break:T-Bag,...)başka performanslarını hatırlayabileceğimiz diğer isimler.
Filmin İstanbul çekimleri için 3-5 kelam etmem gerekirse; Jeopolitik konumumuz sağolsun,filmin çizgisine uygun diyebilirim İstanbul ve Türkiye-Rusya sınırındaki sahneler için.Ancak şu var ki hangi filmde olursa olsun İstanbul denilince akıllarına sadece çarşaflı türbanlı insanlar gelir ve çekimlerin gerçekleştiği konumlar itibariyle konunun yanlış aksedilmesi ve sanki Türkiye'de herkes çarşaflı izlenimi verilmeye çalışılması hiç hoşuma gitmiyor.Bu filmde belki bir iki kez gözükse de içinde İstanbulu barındıran bazı filmlerde bu konuda büyük yanlışlar yapılıyor.Tarihi dokular yerine başka şeyler,başka saçmalıklar! gösteriliyor.Yanlış anlaşılmasın bu filme değil kastım. Genel olarak bu görüşümü de belirttikten sonra,İstanbul çekimleri filmin en güzel ve kritik sahnelerinin başında geliyor bana göre.Havasından mıdır suyundan mıdır orası bilinmez...

filmin oyundan uyarlanmış olmasına güzel bir gönderme yapılıyor...


Kare Yakala
"Devam filmi olmalı mı?" sorusunun cevabı,farklı bir yerde farklı bir şekilde Evet! olmalı diyebilirim.Hitman 2'nin 2011'de gelmesi bekleniyor.
Olga Kurylenko




0 yorum:

Önizleme