Léon (1994)

Luc Besson'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği 1994 yapımı bu film,tek insani duygusunu çiçeğine besleyen bir tetikçi ile ailesini babasının narkotik polisleri ile olan pis bağlantıları yüzünden kaybeden küçük bir kızın, dramatik bir şekilde başlayıp yine aynı şekilde sona eren dostluk hikayesini anlatıyor. Bu dostluklarıyla birlikte belki de ilk defa insana değer vermenin ve sevginin ne kadar güçlü bir şey olduğunu anlıyorlar. Ve birbirlerinden başka hiç bir şeyleri yok...
Leon,Mathilda ile tanışmadan önce sadece işini yapan,günlük rutinleri olan ve süt-çiçek-silah üçgeninde hayatını sürdüren temiz bir profesyonel tetikçi. Mathilda ile tanıştıktan sonra,küçük kızın ısrarı üzerine birikimlerini aktarmaya başlıyor. İlk zamanlarda inkar edip Mathilda'yı kabul edemese de filmin akışıyla birlikte aralarındaki duygusal bağ güçleniyor. Leon,daha çocuksu olurken,Mathilda yaş üstüne yaş koyuyor. Bu duygusal bağı aşk olarak nitelendiren Mathilda ile baba şefkatiyle ona yaklaşan Leon arasındaki bu harika dostluk hikayesinde hiç bir abartıya rastlayamazsanız. Aksiyonlu sahnelerinin bile kendine has bir adabı var. Finali ise tüm zamanların en iyi finalleri arasında gösterilebilir.

Bu filmle birlikte.Jean Reno(Leon) ve Natalie Portman(Mathilda) unutulmaz bir ikili olarak sinema tarihine geçiyordu. Natalie Portman,sadece 13 yaşındayken kamera karşısına geçtiği bu filmde,gelecekte ne gibi iyi işler yapacağının da sinyalini vermiş oluyordu.

Kamera Arkası
Gary Oldman - Natalie Portman

0 yorum:

Önizleme