Canlandıranlar

Türkiye'de canlandırma sinemasına gönül verenler için eşşiz bir proje "Canlandıranlar Yetenek Kampı". Amatör veya profesyonel olmanız onlar için farketmiyor,ne olursanız olun ama sadece canlandırmayı sevin! Kapılarını açmaları için geçerli bir sebep bu.
Projenin amacı, bir bellek oluşturup,her sene bu projeyi devam ettirmek. Aynı zamanda bu işe gönül verenlere animasyon eğitimi ve üretimi için olanak sağlamak. 
Projeyle ilgili şahsımla iletişime geçen Sayın Fazilet Uğurluoğlu'ndan aldığım bilgiye göre proje 2009 ve 2010 yılları ile sınırlı kalmayıp,2011 yılında da devam edecekmiş. Güzel bir haber bu.
Projeden biraz uzaklaşıp konuyla ilgili konuşacak olursam; Canlandırma Sineması ile izleyici olarak ilgili olduğumu belirtmek isterim. Festivallerin yanı sıra,zaman zaman netten farklı çalışmalar bulmaya,izlemeye çalışırım. İzlemeye başladığınız an farklı da gelir bu tür; Sizi sıkıntıların ve karmaşanın ortasından alır,uzaklara götürür,kendi içinde bir yere koyar sizi.
Canlandıranlar Yetenek Kampının Atölye çalışmalarına katılmayı canı gönülden isterim ancak, Ankara'da oturma gibi bir engelim var ve uğraşmam gereken sunumlar,vizeler,finaller... Kısacası desteğim uzaktandır size,durmayın CANLANDIRANLAR...
Kafalarınızı ütüledikten sonra biraz da onları dinleyelim;

Canlandıranlar Yetenek Kampı Nedir?

Canlandıranlar Yetenek Kampı, 2010 yılı boyunca sürecek, animasyon eğitimini ve üretimini kapsayan bir projedir. Film gramerinden senaryoya, animasyon tekniklerinden kurguya kadar pek çok konuda yapılacak ücretsiz atölye çalışmaları, yerli ve yabancı çeşitli konukların ağırlanacağı bir panel ile bir konferansın gerçekleşeceği projede, başvurular arasından seçilecek üç tane İstanbul konulu kısa canlandırma filmi üretilecek.

Canlandıranlar Yetenek Kampı, tüm katılımcılara animasyon konusunda bir alt yapı kazandırırken onları piyasadaki şirketler ile bir araya getirerek, alanlarının profesyonelleri ile tanışma ve çalışma olanağını sağlamayı amaçlıyor.

Üretilecek Filmler Hakkında

Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın amacı, seçilen projelerin sahiplerinin olabildiğince filmlerine odaklanmalarını sağlamak, bunun için onlara en uygun, en zevkli ve en insani koşulları sunmak.

Seçilen projeler için Mayıs ve Haziran aylarında ön hazırlık yapılacak. Proje sahipleri panel ve konferansa gelen konuklar ile projelerini tartışacakları çalışma toplantıları gerçekleştirebilecekler. Senaryo, karakter tasarımı gibi konularda işin profesyonellerinden özel danışmanlık alabilecekler. Ayrıca profesyonel storyboard desteği gibi yardımlar da yapılacak.

Ön hazırlığın ardından yaz aylarında okullarda kurulacak setlerde üretilecek filmlerin post prodüksiyon işleri ise yapım şirketlerinde gerçekleşecek. Teknik ekipmanın yanı sıra filmler için gerekli küçük malzemelerin karşılanmasına da yardım edilecek.

Üretilen filmler yıl sonunda özel bir gösterim ile izleyicilere sunulduktan sonra yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallere de gönderilecek.

Seçilen filmler dışında proje destekçisi üniversite ve prodüksiyon şirketlerinin, kendi olanakları ile ürettikleri filmler de izleyiciler ile buluşturulacak.
Kurgu Atölyesi
Görsel Efekt Atölyesi
Çizerek Canlandırma Atölyesi
Canlandırmaya Giriş Atölyesinden bir çizim.
Karakter Tasarımı Atölyesi

0 yorum:

Önizleme