The Panic in Needle Park (1971)

 "...ismini New York 72.cadde ve Broadway'in kesişimindeki Needle Park'tan alır. Bağımlılar İğne Park olarak anarlar..." 
Al Pacino için oyunculuk kariyerinin altın kapısıdır The Panic in Needle Park. Aynı zamannda Al Pacino için Actors Studio kaynaklı metod oyunculuğunun en güzel örneklerini sergilediği yapıtlardan birisidir. Aslında sergilemek de değil,sadece kendi oluyor,karakteri kendisiymiş gibi oynuyor. Al Pacino'nun kendi üslubuyla olaya giriş yaptığı filmde,film süresince aklınıza izlediğiniz filmleri geliyor ve o da sanki nasıl üst düzey bir aktör olduğunu karşınıza oturup tek tek anlatıyor. 
Filmde uyuşturucu bağımlılarının hayatı,birbirlerine ve uyuşturucuya bağımlı bir çift merkezli anlatılıyor. Bobby (Al Pacino) ve Helen (Kitty Winn)... Birbirlerine zehir enjekte ederler,sapmış yollardan geçinmeye çalışırlar ve Needle Park'taki uyuştucu krizini aşmaya çalışırlar. Bu süre zarfı içinde Bobby abisi için hırsızlık yaparken yakalanır ve içeri girer. Helen'la yaptığı görüşme hariç demir parmaklıklar hiç gösterilmez ve Bobby dışarı çıkar. Filmde bu açıdan teknik olarak bir zaman dilimi söz konusu değil. Ve uyuşturucu adına bazı sahnelerde detaya girilmekten kaçınılmıyor.    
Filmde etkileyici yada herkesi ters köşeye yatıran final gibi bir çabaya girilmiyor. Sıkıcı gibi gözüken bazı kısımlar bile filmin kendi havasında kaybolup gidiyor. Al Pacino kadar olmasa da Kitty Winn de iyi bir performansa imza atıyor.
Filmin başlı başına bir finali yok ama süreli her şey gibi bir sona sahip. Needle Park'taki uyuşturucu krizine son noktayı uyuştucu satıcısı olan Bobby koyuyor. Bu sırada Helen'ın istemeden de olsa onu ispiyonlamasıyla birlikte tekrar içeri giriyor. Yine hızlı bir şekilde içerden çıkıyor ve onu bekleyen sadece Helen oluyor. Bağımlılık bitmiyor,ne uyuşturucu ne birbirlerine olan...
Sonuç olarak Al Pacino filmdeki başarısıyla Francis Ford Coppola'yı etkiliyor ve Coppola,The Godfather için Al Pacino'yu seçiyor. Yapımcıları ikna etmesi zor oluyor ama sonunda Al Pacino,her zaman adından söz ettirecek ününe,başarısına kavuşuyor.
Alternatif Poster

0 yorum:

Önizleme