Stephen KING & The Dark Tower

Stephen KING'in Fantezi, Korku ve Western tarzlarındaki roman serisi olan The Dark Tower'ın beyaz perde projesi bizleri iyiden iyiye heyecanlandırmıştı. Universal'a emanet edilen Kara Kule efsanesinin hem filmi hem de televizyon dizisinin yapılması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Universal'ın finansal konuları bahane ederek olası üçlemeyi tek filme indirme ve diziyi iptal etme düşüncesi Kara Kule ekibinin Universal ile bağları koparmasına neden oldu. Kara Kulecilerin vazgeçmesinin en büyük nedeni, Stephen KING başta olmak üzere bütün ekibin bu efsane seriyi beyaz perdeye taşıyarak, gelmiş geçmiş en iyi film serisini ortaya çıkarmak ve Kara Kule efsanesini satırlardan çıkararak herkesin görsel hafızasına kazımak istemesidir. Bunu da kısa vadede televizyon dizisi, uzun vadede ise üçleme (yada daha fazla) ile başarabilirler. "Her sezonun sonunda bir film" bu seriye doğru bir şekilde görsellik kazandırabilecek en gerçekçi formül gibi gözüküyor.
Tekrar masa başına dönecek olursak, Universal'ın cayması şahsım adına sevindirici oldu. Bu işin altından kalkabileceklerine pek inanmıyordum ki Kara Kulecilerin -doğru adres- Warner Bros ile masaya oturacakları da gelen haberler arasında. Stüdyo'nun yanı sıra, A Beautiful Mind,American Graffiti, Angels&Demons, The Da Vinci Code ve Apollo 13 gibi filmlerden hatırlayacağımız yönetmen Ron Howard ismi de bana pek uygun bir isim gibi gelmiyordu. Her projede aynı isimleri tutturmaktan yana değilimdir ama Chris Nolan (ne kadar bu tip filmlere yaklaşmasa da), Darren Aronofsky ve hatta ve hatta Frank Darabont isimleri Ron Howard isminden çok daha önce bu efsaneyi canlandırmayı hak eden isimlerin başında geliyor. 
KING'in gözünün nuru olan Kara Kule serisinden bahsediyoruz. Cidden üzerinde titizlikle çalışılması gereken ve hayata geçirilirken büyük fedakarlıklar gerektiren bir proje. Bir süreliğine de olsa ertelenmesi Kara Kule efsanesi adına iyi bir gelişme olabilir. Çünkü Stephen KING, bir kitap daha yazıp ardından senaryo çalışmalarına yönleneceğini duyurmuştu. Bu bağlamda, KING yeni kitabını bitirirken, bizler Kara Kule serisini tamamıyla okuyalım sonra hep birlikte hayata geçeceğini umduğumuz bu projenin keyfini çıkartalım. Stephen KING ne kadar Kara Kule'nin senaryolaştırılmasını istemediğini belirtmiş de olsa bu işte aktif rol alması, projenin kitap kadar etkileyici olmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde sinema adına çok hoş şeylerle karşılaşacağımızın gümbürtüleri şimdiden geliyor.

0 yorum:

Önizleme