Başka Bir Evren


Kayıt Müfettişinin Günlüğü, Anayurt, Taş Ustası Kelemen, Ara 2,70ft, Ormandan Seslenen Düşler, Bagaj Bandı,Toprak, Zamana Karşı Duran, İnce Hesap, Marvin Walvis'in Gerçek Öyküsü ve Chump&Clump'dan oluşan 11 kısa canladırma sizi alıp başka bir evrene götürüyor. Yapıtlar farklı ülkelerden.  Hepsini değilde beğendiklerimi sıralamak isterim sizlere...
6)Ormandan Seslenen Düşler,uzunluğu açısından biraz sinir bozar gibi olsa da sonunda farklı ve güzel bir uğraşı izlediğinizi fark ediyorsunuz. 
5)Marvin Walvis'in Gerçek Öyküsü, Amerika'ya yeni göç etmiş bir balina'nın monoton yaşantısı ve eleştirilen tüketim toplumu.
4)Ara 2,70 ft,eşyaların hayatının hiç bitmediğini anlatan güzel bir canlandırma. Dram,Komedi arası gidip geliyor.
3)İnce Hesap, sayı ve çizgilerden oluşan etkileyici bir canlandırma. Dünyadaki tek derdi,yavrusunu korumak olan bir annenin saf duygularıyla sarfettiği çaba toplumu kaosa sürüklüyor. Güldürüsü hoşunuza gidecektir.
2)Bagaj Bandı,Koreli bir genç,hikayesini koşu bandında yürürmüşçesine anlatıyor size. İzlerken "Genç bir erkeğin hayatı 8 dakikaya ancak bu kadar güzel sığar" dediğimi hatırlıyorum.
1)Chump&Clump, son zamanlarda izlediğim en harika kısa animasyondu diyebilirim. 
Bulundukları durağa haftada bir gelen bir otobüs ve o otobüsü beklerken tanışıp,müthiş bir dostluk kuran ikili. Otobüsü beklerken yapmadıkları kalmıyor. Komedi faktörü yüksek,hatta bazı komedi sahnelerine biraz da dram serpiştirilmiş. 
Size bir güzellik yapıp o animasyonu buraya taşıyayım. Zaman kaybı olmayacaktır...

0 yorum:

Önizleme